Ajankohtaista

EOD Europe mukaan EIT Food Accelerator Network -ohjelmaan

EOD Europe on yksi valituista eurooppalaisista startup-yrityksistä EIT Food Accelerator Network neljän kuukauden ohjelmaan (EIT FAN Helsinki Cohort), jonka tavoitteena on nopeuttaa tutkimus- ja teknologialähtöisten startup-yritysten menestystä globaalin ruokaketjun haasteiden ratkaisemisessa.

Lähdemme innolla yhteistyöhön EIT Fan Cohort -tiimin ja muiden startup-yritysten kanssa upean ohjelman puitteissa heinäkuusta lokakuuhun 2022!

EIP-hanke Maatalouden alkutuotannon tehostamiseen ja turvaamiseen

EIP Maatalouden alkutuotannon tehostaminen ja turvaaminen nanokokoluokan kaasukuplien tuottamiseen perustuvan teknologian avulla

Hankeaika: 1.1.2022 – 31.12.2024

EOD Europe on mukana SAMKin Vesi-Instituutti WANDERin johtamassa EIP-hankkeessa Maatalouden alkutuotannon tehostaminen ja turvaaminen nanokokoluokan kaasukuplien tuottamiseen perustuvan teknologian avulla”. Hankkeessa kehitettävä ja testattava teknologia tähtää kaupallisen kasvihuonekasvatuksen tuottavuuden tehostamiseen, kemikaalien käytön vähentämiseen ja kasviterveyden parantamiseen. Tavoitteena on tukea elintarviketuotannon toimijoita vihreässä siirtymässä pellolta pöytään ja kemikaalikuorman pienentäminen sekä hiilijalanjäljen minimoiminen kemikaalittomalla teknologialla.

Hankkeen muina toteuttajina ovat alkutuottajat Agrifutura Tomaatit Oy, Nonre Oy ja Robbes Lilla Trädgård Ab.Hanke kuuluu Manner-Suomen maaseudun kehittämistä ja uudistamista painottavaan maatalouden kehittämisohjelmaan. Maatalouden alkutuotanto on olennaisin osa maaseudun elinkeinoelämää ja sekä tuotannon ja toimintaedellytysten kehittäminen ja monipuolistaminen ovat avainasemassa.