NABLE-hankkeessa tutkitaan nanohappivettä

EOD Europe on Satakunnan ammattikorkeakoulun tutkimuskeskus WANDERin, Agrifutura Tomaatit Oy:n, Nonre Oy:n ja Robbes Lilla Trägård Ab:n kanssa aloittanut vuonna 2022 kolme vuotta kestävän NABLE-tutkimushankkeen. Hankkeessa kehitetään ja tutkitaan teknologiaa, jolla tuotetaan nanohappivettä kasvien kasteluvedeksi. Hankkeessa tutkitaan myös nanohappiveden vaikutusta kasvien ja marjojen kasvunopeuteen, kokonaiskasvuun ja makuun.

NABLE-hankkeessa kasteluveteen tuotetaan EOD Europen kehittämällä Nanoboost-laitteella nanokokoluokan happikuplia, jolloin saadaan kasvien ja marjojen hyvinvointia lisäävää nanohappivettä. Nanokokoluokan kuplat ovat makrokokoluokan kupliin verrattuna hyvin erilaisia, muun muassa pitkän elinajan, negatiivisen pintavarauksen ja sisäisen paineen osalta. Kesän aikana laitteet on asennettu kolmeen hankkeessa mukana olevaan kasvihuoneeseen ja tuloksista raportoidaan hankkeen aikana eri sidosryhmille.

Lue lisää NABLE-tutkimushankkeesta Hämeenraitin blogista, NABLE-henkkeessa nanohappivedellä lisätään kasvihuoneiden tuottavuutta ja kannattavuutta.

Kasvatustunnelissa mansikoita, joita on kasvatukessa on käytetty nanohappivettä.
Nonre Oy:n mansikoita on kasvatettu nanohappivedellä
Maaseuturahaston logo.