Luonnonmukaisella otsonivedellä ekologisuutta ja mikrobiologista varmuutta elintarviketuotantoon

Jäämätön ja elintarviketurvallinen otsonivesi sopii elintarvikkeiden kontaktipintojen puhdistamiseen. Otsonivedellä saavutettava alhaisempi mikrobiologinen riskitaso edistää tuoteturvallisuutta ja -säilyvyyttä sekä tehostaa puhtaanapitoprosesseja.

Otsonivesi eliminoi pinnoilta mikrobikasvustoja, sekä niiden biofilmejä ja toksiineja. Otsoniveden likaa pilkkovat ja desinfioivat ominaisuudet soveltuvat materiaalista riippumatta kaikille pinnoille.

EU:n päästödirektiivissä elintarviketeollisuudelle (BAT, 2019) suositellaan turvallisempien puhdistusaineiden, kuten otsonin, käyttöä ja kehotetaan vähentämään haitallisten puhdistuskemikaalien kulutusta. Euroopan yksi ympäristötavoitteista on vähentää haitallisten kemikaalien käyttöä 50 %:lla vuoteen 2030 mennessä.

Elintarviketeollisuudessa otsonivesi soveltuu käytettäväksi

  •  Hygieniatiloissa
  • Vaunujen ja välineiden pesussa
  • Prosessivetenä
  • Laatikoiden ja hygienialavojen pesussa
  • Käsittelypöytien ja kuljettimien pesussa
  • Prosessilaitteiden- ja linjastojen pesussa
  • Pesukoneissa ja säiliöiden CIP pesuissa
  • Lattioiden pesussa
  • Putkistojen ja viemäreiden puhtaanapidossa
  • Jätteenkäsittelytilojen puhtaanapidossa

Kemikaalittomuus tehostaa tuotantokapasiteettia lyhentämällä pesuaikaa, tuo varmuutta elintarviketurvallisuuteen, vähentää hävikkiä ja antaa joustavuutta toimitusketjuun. Otsoniveden käyttö elintarviketuotannossa vähentää veden kulutusta ja sen lämmittämiseen kuluvaa energiaa sekä kemikaalipäästöjä ympäristöön. 

Ravintoloissa ja suurkeittiöissä otsonivesi soveltuu käytettäväksi mm.:

  • Keittiön tasopintojen ja elintarvikekontaktipintojen desinfioivassa pesussa
  • Ruoanvalmistusvälineiden ja -laitteiden puhdistamisessa
  • Rosteripintojen kiillotuksessa
  • Kylmäsäilytystilojen puhdistamisessa
  • Pöytien, tiskien, vitriinien ja kosketuspintojen pyyhinnässä
  • Muissa yleispuhtauden tehtävissä

Jäämättömyytensä vuoksi otsonivesi soveltuu myös suoraan elintarvikekontaktiin, kuten hedelmien, vihannesten ja merenelävien huuhteluun, jolloin pilaajamikrobien määrä tuotteen pinnalla saadaan alhaisemmaksi, ja tuotteen säilyvyys paranee.

Otsonivesi tuo huolettomuutta kemikaalien käytön vähetessä ja vähentää hallinnoitavien kemikaalien määrää.

Kemikaalittomuus tehostaa tuotantokapasiteettia, lyhentää pesuaikaa, mahdollistaa linjojen ja pintojen nopeat välipesut, tuo varmuutta elintarviketurvallisuuteen, vähentää hävikkiä ja antaa joustavuutta toimitusketjuun.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja kerromme mahdollisuuksista.

EOD MAXI

Elektrolyysillä vettä otsonoiva laite 20–100 litran vesimäärien käsittelyyn. Laite upotetaan veteen ja laite käynnistetään 1–20 minuutiksi vesimäärästä ja käyttötarkoituksesta riippuen.

EOD MINI

Elektrolyysillä vettä otsonoiva laite 1–10 litran vesimäärien käsittelyyn. Laite upotetaan veteen ja laite käynnistetään 1–20 minuutiksi vesimäärästä ja käyttötarkoituksesta riippuen.